رونق تولید ملی | Sat, 22 Feb 2020

پلو اجر
پلو اجر
یکی از غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری پلو اجر است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از: گوشت۳۰۰گرم/ پیاز۱ عدد متوسط/ اجر400 گرم/ رب ۲قاشق غذا خوری در صورت تمایل/ ادویه و روغن به مقدارلازم. برای تهیه این غذا اول گوشت با پیاز و رب و ادویه رو می...
چشمه آب سفيد
چشمه آب سفيد
آب سفید چشمه ساری از بین 700 چشمه سار استان چهارمحال و بختیاری است که از کوه بزرگ سبزکوه سرچشمه می گیرد. این چشمه یکی از زیباترین چشمه های کشور است که آب آن نیز بسیار سرد و خنک است و پس از طی طریق، در میان کوهساران راهی کارون و خروشندگی آن می...
چشمه سیاه سرد بروجن
چشمه سیاه سرد بروجن
در پنچ کیلومتری جنوب بروجن گردشگاه بسیار زیبای سیاه سرد قرار دارد. این محل در دامنة شمالی کوهی به همین نام با ارتفاع 2644 متر از سطح دریا واقع شده است. با ایجاد جاده آسفالته دو بانده و انتقال شبکه برق، گاز و تلفن بر رونق سیاحتی آن به طور چشمگیری...
دریاچه کلار
دریاچه کلار
12 عکس

فصل بهار
فصل بهار
فصل بهار(2:37)با صدای علیرضا بیرانوند
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید لطفا اهنگ ترکی توی شبکه بیشتر پخش کنید
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید ...
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید لطفا اهنگ ترکی توی شبکه بیشتر پخش کنید
بهاربهار
بهاربهار
بهار بهار(5:17)با صدای زنده یاد ناصر عبدالهی
بنگ بارون
بنگ بارون
بنگ بارون(3:58)با صدای علی عالی
13بدر
13بدر
13بدر(4:07)با صدای سینا بهداد

پخت آبگوشت

پخت آبگوشت


Loading the player...

طرز تهیه آبگوشت سنتی (دیزی)

1- حبوبات را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و مرتب آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر خیس کردن حبوبات را فراموش کرده‌اید و یا زمان کافی برای انجام این کار نداشتید، بهتر از حبوبات را کمی بجوشانید و کف حاصله از پخت آن را بگیرید و پس از آبکشی کردن به سایر مواد اضافه کنید.

2- گوشت، حبوبات، پیاز و گوجه که به صورت 4 قاچ برش زده‌اید را در ظرف پخت مورد نظر قرار دهید و مقداری در حدود 6 برابر حجم مواد به آن آب اضافه نمایید. توجه داشته باشید که کل آب مورد نیاز برای پخت را ابتدا اضافه کنید، در این صورت مزه‌ آبگوشت بهتر خواهد شد؛ اما اگر احتیاج به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید.

3- پس از به جوشآمدن آب، کف حاصله از پخت گوشت را خارج کنید و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. زردچوبه یکی از ادویه‌های اصلی آبگوشت محسوب می‌شود.

4- درب ظرف را ببندید و اجازه دهید با حرارت خیلی ملایم بپزد. به خاطر داشته باشید که هر چه زمان پخت طولانی‌تر و حرارت ملایم‌تر باشد آبگوشت جاافتاده‌تر و خوشمزه‌تری خواهید داشت.

5- پس از پخت حبوبات و گوشت، نوبت به اضافه کردن لیموعمانی و یا گرد لیمو، نمک و سیب‌زمینی می‌رسد. لیمو عمانی‌ها را سوراخ کنید و سیب‌زمینی‌ها را با پوست به غذا اضافه کنید. توجه داشته باشید که نمک و لیمو عمانی نباید زودتر از این مرحله به آبگوشت اضافه شوند، چرا که اضافه کردن نمک زودتر از موعد مقرر باعث تاخیر در روند پخت گوشت و حبوبات خواهد شد. لیمو عمانی نیز علاوه بر طولانی کردن فرآیند پخت ممکن است باعث تلخشدن آبگوشت شود.

6- در نهایت، رب گوجه فرنگی را به آبگوشت اضافه کنید. همچنین دنبه، پیاز و گوجه را که به صورت 4 قاچ در ابتدای پخت به آبگوشت اضافه کرده بودید را در ظرفی جداگانه به کمک گوشت‌کوب به صورت پوره دربیاورید و به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت اصطلاحا جا بیفتد. در صورت تمایل می‌توانید در هنگام افزودن رب از مقدار کمی زعفران‌ آب‌زده برای عطر و طعم بهتر بهره ببرید.

7- پس از پخت کامل آبگوشت، استخوان و آب گوشت را جدا کرده و حبوبات را به کمک گوشت‌کوب به خوبی بکوبید.

8- در صورت تمایل می‌توانید به هنگام سرو آبگوشت، از مقدار کمی سبزی معطر خشک‌شده مانند ترخون برای تزیین و طعم‌دار کردن آبگوشت بهره ببرید.

9- آبگوشت را در کنار سبزی خوردن تازه، ماست یا ترشی و دوغ سرو نمایید.