رونق تولید ملی | Wed, 17 Jul 2019

پلو اجر
پلو اجر
یکی از غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری پلو اجر است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از: گوشت۳۰۰گرم/ پیاز۱ عدد متوسط/ اجر400 گرم/ رب ۲قاشق غذا خوری در صورت تمایل/ ادویه و روغن به مقدارلازم. برای تهیه این غذا اول گوشت با پیاز و رب و ادویه رو می...
چشمه آب سفيد
چشمه آب سفيد
آب سفید چشمه ساری از بین 700 چشمه سار استان چهارمحال و بختیاری است که از کوه بزرگ سبزکوه سرچشمه می گیرد. این چشمه یکی از زیباترین چشمه های کشور است که آب آن نیز بسیار سرد و خنک است و پس از طی طریق، در میان کوهساران راهی کارون و خروشندگی آن می...
برخی از باورها و آداب و رسوم نوروز در چهارمحال و بختیاری
برخی از باورها و آداب و رسوم نوروز در چهارمحال و بختیاری
برخی از باورها، آداب و رسوم 1- برخی باورهای عامیانه هستند که به صورت شفاهی مطرح شده اند و در شمار فولکلور درآمده است: روز نوروز باید یک نفر « خوشقدم » اول وارد خانه شود، مسافرت پیش ازسیزده خوشیمن نیست. روزچهاردهم...
چشمه سیاه سرد بروجن
چشمه سیاه سرد بروجن
در پنچ کیلومتری جنوب بروجن گردشگاه بسیار زیبای سیاه سرد قرار دارد. این محل در دامنة شمالی کوهی به همین نام با ارتفاع 2644 متر از سطح دریا واقع شده است. با ایجاد جاده آسفالته دو بانده و انتقال شبکه برق، گاز و تلفن بر رونق سیاحتی آن به طور چشمگیری...

فصل بهار
فصل بهار
فصل بهار(2:37)با صدای علیرضا بیرانوند
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید لطفا اهنگ ترکی توی شبکه بیشتر پخش کنید
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید ...
عالو دی بو اهنگ بایرامیز مبارک اولشون خسته نباشید لطفا اهنگ ترکی توی شبکه بیشتر پخش کنید
بهاربهار
بهاربهار
بهار بهار(5:17)با صدای زنده یاد ناصر عبدالهی
بنگ بارون
بنگ بارون
بنگ بارون(3:58)با صدای علی عالی
13بدر
13بدر
13بدر(4:07)با صدای سینا بهداد

آویشن

Loading the player...

دانلود

آویشن یکی از گیاهان خودروی فصل بهار است که دربعضی نقاط استان چهارمحال و بختیاری دیده می شود. آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخه‌های زیاد و چوبی که در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ ها می‌روید. ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک زیادی است. برگ‌های آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت متقابل، بر روی ساقه قرار دارند. این برگ‌ها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگ‌های کوچکی نیز می‌باشد. گل‌ها کوچک، گلی رنگ و یا سفید، به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفته‌اند. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، گل و به ویژه برگ‌های آن است .مصرف خوراکی آویشن دارای اثر خلط آور و ضد سرفه‌ی خوبی می‌باشد. هم چنین در برونشیت، سیاه‌سرفه و نزله‌ها، به خوبی می‌توان از آن استفاده کرد. خاصیت ضد میکروب تیمول، بسیار قوی و حدود 25 بار از فنل در مورد تعدادی از میکروب‌ها، بیشتر است. هم چنین در بعضی محصولات موضعی، به عنوان ضد خارش، ضد میکروب، مالشی قرمز کننده و محرک، محلول‌های حمام و محلول‌های غرغره برای کاهش تورم دهان و گلو، مصرف می‌شود. کاربرد دیگر آویشن، مصرف آن به صورت پودر در بعضی ادویه‌جات و ترشی‌هاست، هم چنین به طور مستقیم و یا همراه با دیگر گیاهان، به عنوان بو، مزه و ضد نفخ در صنایع غذایی مصرف زیادی دارد. در طب عوام، اکثراً به خاطر اثرات مسکن، ضد اسپاسم و ضد نفخ، از آن استفاده می‌کنند.