جهش تولید | شنبه، ۳ آبان ۱۳۹۹

گلاب گیری در کاشان - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

گلاب گیری در کاشان

Loading the player...

کعبه را گفتم که این عطر دل آویز از کجاست؟ پاسخم گفت که بی شک از گلاب قمصر است.
در قمصر کاشان سه نوع گلاب گرفته می شود. گلاب درجه 1 ، گلاب درجه 2 و گلاب 2 آتشه .در آماده سازی گلاب درجه 1 ، مقدار 30 کیلو گل محمدی را داخل دیگ ها می ریزند و 45 لیتر آب بر روی آن می ریزند. بخار آن از وارد پارچ می شود و 40 لیتر گلاب از این طریق آماده می شود. گلاب درجه 2 به این صورت است که روی تفاله های گلاب درجه 1 ، 12 کیلو گل محمدی می ریزند و همان مقدار 45 لیتر آب به آن اضافه می شود ، که 40 لیتر گلاب درجه 2 می دهد که کیفیتی ندارد و بوی خوش آن به زودی تمام می شود.گلاب دوآتشه که بهترین نوع گلاب است ، به این صورت تهیه می شود که 30 کیلو گل محمدی داخل دیگ می ریزند و این بار به جای آب ، گلاب درجه 2 را به آن اضافه می کنند و عطر گل محمدی از این طریق به دست می آید. به گفته خود گلابگیران ، گلاب تلخ مزه با عطر تند و تیز که یک لایه چربی روی آن را گرفته باشد ، بهترین نوع گلاب است.
گلاب گیری در قمصر ، از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد ادامه دارد.