جهش تولید | چهارشنبه، ۷ آبان ۱۳۹۹

کاکایی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کاکایی

Loading the player...

سرده بزرگي از مرغان نوروزي است که در سرتاسر جهان پراکنده هستند و تنوع گونه‌هاي آنها در نيمکره شمالي از ديگر نقاط جهان بيشتر است.

کاکايي‌ها به طور کلي پرندگاني با جثه‌اي متوسط تا بزرگ هستند و رنگشان معمولاً سفيد يا خاکستري است. اين پرندگان اغلب نشانه‌هاي سياه‌رنگي بر روي بال يا سرشان دارند. پاهايشان پره‌دار و منقارشان ضخيم و دراز است. هر دو پرنده نر و ماده به يکديگر شبيه هستند و بر روي زمين و يا درون آبگيرها آشيان مي‌کنند.

کاکايي از ماهيان، سخت‌پوستان، نرم‌تنان، حشرات، لاشه حيوانات و نيز ميوه‌ها و مواد گياهي تغذيه مي‌کند.
نر و ماده همشکل پرنده است آبزي وکوچک از خانواده کاکايي که بال‌هاي دراز و پاهاي پرده‌داري به رنگ قرمز دارد و به وسيله ، سر سياه يکدست که تا پس گردنش ادامه دارد، شناخته مي شود از نظر رنگ پرو بال تقريبا شبيه کاکائي سر سياه است ولي کوچکتر از آن مي باشد. اغلب يک اثر خفيفي از رنگ صورتي روي سينه اش ديده مي شود. در پرواز به وسيله رنگ تيره سطح زيرين بال‌ها ، از كاكايي سرسياه متمايز است . منقارش در تابستان قرمز پررنگ و در زمستان تقريبا سياه است . پاهايي قرمز رنگ دارد . پرنده بالغ در زمستان مانند كاكايي سر سياه لكه‌هاي تيره‌اي روي سر دارد ولي از لحاظ اندازه و رنگ بال به اساني از آن تشخيص داده مي شود . قبل از بلوغ سطح زيرين بال‌هايش سفيد است و در سطح پشتي بال‌هاي آن يك نوار تيره‌رنگ اريب ديده مي شود كه به شاهپرهاي نخستين سياه منتهي مي گردد و در پرواز طرح زيگزاگ مشخصي را تشكيل مي دهد . در حالت نشسته يك نوار تيره پهن و افقي روي بال آن مشاهده مي شود . پرنده نابالغ در سطح پشتي تقريبا سياه يكدست است و در وسط بال بسته‌اش يك لكه پهن سفيد ديده مي شود . رفتارش شبيه رفتار كاكايي سر سياه است ولي به شيوه پرستوهاي دريايي در حال پرواز از سطح آب تغذيه مي كند .!  كاكايي کوچک پرنده اي است مهاجر، پروازش قوي است و به صورت دسته‌جمعي در مرداب ها ، چمنزارها ، سواحل شني و جزاير درياچه‌اي زادوولد مي كند .
در طول فصل توليد مثل عمدتا از حشراتي ، مانند سنجاقک و سوسک تغذيه مي کند و يا با فرو بردن سر به زيرآب ازماهي هاي کوچک و بي مهرگان دريايي تغذيه مي کند و در فصل زمستان ، در حالي که مشغول شنا است غذاي خود را از سطح آب مي گيرد و يا با شيرجه رفتن در آب از ماهي ها، سخت پوستان، حشرات و گياهان آبزي تغذيه مي کند وهمچنين ممکن است حشرات موجود در هوا را صيد کند