عزاداری ماه محرم امسال چگونه باید باشد؟ - نمایش محتوای مجازی
تولیدات و آثار
عزاداری ماه محرم امسال چگونه باید باشد؟
عزاداری ماه محرم امسال چگونه باید باشد؟
محورهای دستورالعمل مراسم عزاداری ماه محرم
✅ برنامهریزی برگزاری مراسم دارای مجوز کارگروه بند پنج دستورالعمل صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری (از هر طرف حداقل دو متر) و تجمعات حداقلی.
✅ رعایت کاهش ساعات برگزاری مراسم (حداکثر دو ساعت).
✅ جابجایی هیاتها و دسته روی ممنوع است.
✅ استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم ممنوع است. بدیهی است مراسم سینه زنی و زنجیرزنی (با زنجیر شخصی) در محل مراسم بدون جابجایی مجاز است.
✅ ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم عزاداری.
✅ استفاده از ماسک به صورت مستمر.
✅ پیش بینی استفاده از راهکارهای جایگزین در مناطق و شهرهایی که امکان برگزاری حضوری مراسم وجود ندارد (با هماهنگی کارگروه استانی).
✅ اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی مرتبط با مراسم و نذورات.
✅ تشدید نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مرتبط با عزاداری در شهرهای دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیتههای نظارت استانی و شهرستانی.
✅ تبصره یک - مراسم خاص در برخی استانها (نظیر یوم العباس در زنجان، نخل گردانی در یزد، تشت گذاری اردبیل، شیرخوارگان، قالیشوران اصفهان و ...) به دلیل تجمع، تراکم و جابجایی و همچنین ضرورت پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری، ممنوع است.
✅ تبصره 2 - حضور هیئتها در اماکن مقدس حرم رضوی، حرم حضرت معصومه سلام علیها، حرم عبدالعظیم حسنی، شاهچراغ، امامزاده صالح و ...جهت برگزاری مراسم ممنوع است. مدیریت تولیتها نسبت به برگزاری مراسم در اماکن و فضای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، اجرای پروتکلهای بهداشتی در چارچوب ضوابط کلی فوق الذکر اقدام میکنند.
✅ تبصره 3- برگزاری نماز کما فی السابق در مساجد حداکثر به مدت یک ساعت در اماکن سربسته دارای شرایط بهداشتی و تهویه با یک چهارم ظرفیت مکان مورد نظر و رعایت فاصله گذاری (حداقل دو متر از هر طرف)، استفاده از ماسک و همراه داشتن وسایل شخصی بلامانع است.
✅ با عنایت به مخاطره جدی نسبت به توزیع نذورات به شکل سنوات گذشته لازم است ذیل اقدام و نظارت لازم معمول شود:
- ممنوعیت هر گونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری.
- نذورات برابر نکات مندرج در دستورالعمل بهداشتی مرتبط صرفا در قالب مواد غذایی خشک و یا خام توزیع شود.
- برپایی هر نوع ایستگاههای صلواتی توزیع نذورات و چای (موکب ها، خیمه ها، چادر و ...) در تمامی استانها و شهرستانها ممنوع است.