جهش تولید | شنبه، ۳ آبان ۱۳۹۹

دم پخت کنجد - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دم پخت کنجد

Loading the player...

دم پخت  کنجد  (آش پیرزن )
در شهرکرکوند از توابع شهرستان مبارکه اصفهان غذاهای محلی زیادی تهیه می شود .یکی از این غذاها ی سنتی دم پخت ماش ،عدس سبزی وکنجد است
.که به آن دم پخت آش پیزرن هم گفته می شود زیراهر آنچه  یک پیرزن در خانه خود دارد سیب زمینی گوجه ،پیاز ،سبزی عدس یا ماش در آن  می ریزند وغذای خوشمره ای درست می کنند .ناهید رفیعی خانم خانه دار کرکوندی یکی از زنان باسلیقه  این دم پخت را توضیح داده است . که این دم پختک با برنج ماش یا عدس وسبزی های شوید ،تره را خرد می کنند در روغن    تفت می دهند وادویه هم به آن می افزایند .برنج را با ماش خیس می کنند برنج خودمانی   لنجانی   را با آب می جوشانند  برای دو لیوان برنج یک ونیم لیوان آب نیاز است بعد کنجد را که از قبل تف داده اند وگذاشته اند خشک شده وسپس آسیاب کرده اند در داخل آب  کماژدان ریخته ومی گذارند  برنج از هم با زشود یا قد بکشد بعد سبزی تره وشوید تف داده را هم به آ ن می افزایند وقتی برنج جوشید وآب آن تبخیر شد در کماژدان را گذاشته وانرا در گذشته لای خل یا اتش می گذاشتند ودوسه ساعتی بعد ان را کشید ه و بر سر سفره می آورند در قدیم دم پخت کنجد یا اش پیرزن را در مجمع های مسی ،سینی های کنگره دار می ریختند وبر سر کرسی یا در ایوان خانه دور هم با ماست محلی ونان خانگی نوش جان  می کردند.بجای تره وشوید از گوجه وسیب زمینی ویا پیاز سرخ کرد ههم استفاده می کرده اند.خوردن این دم پختک در جمع اقوام وخویشان صفایی دارد.