جهش تولید | دوشنبه، ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

خورشت سنتی قیه - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

خورشت سنتی قیه

Loading the player...

دانلود

خورشت قیه از غذاهای سنتی شهر قم می باشد. مواد تشکیل دهنده: لوبیا چشم بلبلی 200 گرم

 گوشت: 300 گرم

پیاز : 1 عدد بزرگ

هویج محلی (زردک): نیم کیلو گرم

رب انار: دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذا خوری نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم روغن: 1 تا 2 قاشق غذا خوری روش پخت: ابتدا پیاز و سپس گوشت و هویج خرد شده را در روغن تفت می دهیم. بعد لوبیا، نمک، فلفل، آب و رب گوجه را به آن می افزاییم و می گذاریم بپزد. در ده دقیقه آخر، مقداری رب انار اضافه می کنیم. پس از اتمام پخت آن را به همراه برنج سرو می کنند. و اما چند نکته: بهتر است پپیاز خرد شده را با حرارت ملایم در روغن تفت دهیم. سپس ادویه را نیز در حرارت کم تفت دهیم. این کار به از بین رفتن سم آفلاتوکسین احتمالی موجود در ادویه کمک می کند. حتما رب گوجه فرنگی را پس از باز کردن قوطی، از ظرف فلزی خارج کرده و آن را در ظرف شیشه ای دربسته و در یخچال نگه داری کنیم. حتما حبوبات را 6 تا 8 ساعت قبل از پخت خیس کنید تا از نفخ و عوارض گوارشی ناشی از آن جلوگیری شود. نظر متخصصین تغذیه با مصرف این غذا حدود 20 درصد انرژی مورد نیاز یک فرد بزرگسال در طول روز تأمین می شود. این غذا حاوی منابع غنی از پروتئین است در نتیجه برای کودکان در حال رشد و افراد دچار سوء تغذیه و کمبود وزن بسیار مفید است. هویج محلی یا همان زردک حاوی مقادیر بالای ویتامین A است که به دلیل نقش این ویتامین در علکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن رشد و تکثیر طبیعی سلول ها می تواند بسیار مفید باشد.