رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۸

خواص خربزه - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

خواص خربزه

Loading the player...



این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری‌های لثه موثر است. میوه خربزه را در زمره میوه‌های شیرین است که هر یك صد گرم خربزه، 8 گرم كربوهیدرات دارد كه بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوكز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود. یك گرم فیبر، ‌12 میلی‌گرم كلسیم، 17 میلی‌گرم فسفر،‌ 238 میلی‌گرم پتاسیم،‌1250 واحد پیش‌ساز ویتامین A و 31 كیلو كالری انرژی را از مواد تشكیل دهنده در هر یك صد گرم خربزه می باشد. همچنین ‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد. با توجه به مقدار قابل توجه پیش‌ساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است. این كارشناس تغذیه در پایان متذكر شد: یك لیوان خربزه قطعه قطعه شده كه حدود 240 گرم وزن دارد، یك واحد غذایی محسوب می‌شود درمورد خربزه هم گفتنی است: خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند : خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه كن می كند. از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد. ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد: 1- خوردنی است. 2- آشامیدنی است، چون آبدار است. 3- میوه است. 4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ). 5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ). 6- روده ها و معده را شستشو می دهد. 7- معده و روده را پاكیزه می كند. 8- سبزی است. 9- دوای درد است. قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه. خواص درمانی خربزه 1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد. 2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری هایسنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود. 3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. 4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. 5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورتمرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد. 6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است. 7- خربزه باعثافزایش شیر در زنان شیرده می شود. 8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد. 9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیتادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است. 10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است. 11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید. 13- خربزه بههضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید. 14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند. احتیاط لازم در مصرف خربزه 1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. 2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند. 3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.