رونق تولید ملی | دوشنبه، ۲۹ مهر ۱۳۹۸

جینسینگ - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

جینسینگ

Loading the player...

جینسنگ (به انگلیسی: Ginseng)‏ نامی عمومی برای هر یک از ۱۱ گونه گیاهان همیشه سبز از سرده پاناکس از خانواده آرالیاسیه می‌باشد. ویژگی تمام این گیاهان آن است که حاوی نوعی گلیکوزید استروئیدی به نام جینسنوزاید هستند. جینسینوزاید با نام علمی Saponins Tri pterpenoid و در برخی مواقع نیز با نام panaxoside در ریشه جینسینگ شناخته می‌شود. ریشه‌های جینسینگ فقط در فصل پاییز جمع آوری می‌شوند چرا که فقط دراین حالت است که می‌توانند حالت گوشتی و ظاهر مناسب و مطبوع خود را حتی پس از خشک شدن نیز حفظ کنند. خواص درمانی: از جینسنگ در طب سنتی برای درمان دیابت، تقویت قوای جسمی و جنسی و نیز به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌شده است. در طب نوین نیز مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از جینسنگ به عنوان مکمل غذایی باعث بهبود کیفیت زندگی شده‌اند که می‌تواند به خاطر خاصیت ضدالتهابی جینسنوزایدها و اثر آن‌ها در مقابله بهتر بدن با استرس باشد. جینسینگ را به عنوان یک عامل پیشگیری کننده و نیز اعاده کننده و کارا به منظور افزایش ظرفیت جسمانی و ذهنی و روانی تأیید کرده و نقش به سزای آن را به منظور کمک در بهبود عوارضی چون ضعف، ناتوانی، از دست دادن تمرکز در طول دوره نقاهت مورد توجه قرار داده است تا کنون حدود ۳۰ نوع مختلف آن از ریشه این گیاهان تخلیص شده و مورد بررسی قرار گرفته است. برای جینسینگ خواص زیر را بر شمرده‌اند. 1. گشایش ذهن 2. افزایش قدرت جسمانی (نیرومند تر ساختن بدن) 3. بهبود فعالیت حافظه 4. افزایش شادابی و نشاط (به عنوان محرک) 5. افزایش قدرت تحمل و پایداری 6. از بین بردن استرس‌ها 7. مقابله با پیری و فرسودگی (عوارض ناشی از افزایش سن) 8. بالا بردن قدرت دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها (امراض) 9. تقویت سیستم ایمنی بدن 10. تنظیم سوخت و ساز و متابولیسم بدن 11. جلوگیری از سردرد 12. درمان بیخوابی و بدخوابی 13. کاهش اثرات منفی ناشی از یائسگی (تأثیرات تعدیل کننده بر عوارض ناشی از یائسگی در خانم‌ها) 14. بر طرف ساختن یا بهبود مشکلات جنسی در هر دو جنس 15. رفع خستگی، ضعف و بی حالی 16. افزایش قدرت و توان سیستم قلبی و عروقی 17. تنظیم فشار خون (کاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن) 18. تنظیم سطح قند خون بدن (مشابه بالا) طریقه مصرف جینسینگ: ریشه خشک شده این گیاه سال هاست که مورد استفاده خوراکی افراد قرار می‌گیرد. این ریشه خشک شده می‌تواند به تنهایی به صورت دم کرده (جوشانده و چای) یا به عنوان بخشی از یک نوشیدنی دم شده گیاهی همراه با سایر گیاهان و یا حتی به صورت افزودنی به سوپ یا به شکل قرص مورد مصرف قرار بگیرد. اما رایج ترین شکل استفاده از آن، به صورت دم کرده و چای یا به صورت عصاره (شیره) می‌باشد. سرخپوستان در هنگام طی مسافت‌های طولانی، این ریشه‌ها را برای رفع گرسنگی می‌جوند و به این ترتیب از خواص سرشار آن نیز بهره مند می‌شوند.