جهش تولید | دوشنبه، ۵ آبان ۱۳۹۹

آداب ماه رمضان در شهرستان دهاقان - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آداب ماه رمضان در شهرستان دهاقان

Loading the player...


سکوت و گذرگاه ها و کوچه های شهر قدیمی دهاقان در ماه رمضان با صدای طبل شکسته می شد تا آن دسته از مومنینی که در خواب مانده اند مهیای روزه فردا شوند . در گذشته برای بیدار شدن مردم در شب های ماه رمضان از نقاره استفاده می کردند در بعضی شهرها به جای نقاره برای بیدار کردن مردم طبل و شیپور می زدند . یکی از رسوم مردمان دهاقان در ایام ماه مبارک رمضان پختن نان جو و تقسیم آن در بین روزه داران در شب های 19 و 21 است بنا به اعتقاد مردم دهاقان نذر نان دراین شب ها یادآور سادگی غذای مولای مومنان علی ( ع ) است و معتقدند که نان جو و خرما خوراک حضرت علی و ائمه اطهار ( ع ) است . توزیع نان توسط بچه ها انجام می شود و این کار باعث می شود تا بچه ها هم ضمن کمک به بزرگترها با سنت ها و اعتقادات آشنایی بیشتری پیدا کنند . توزیع نان در بین همسایگان و یا در صفوف بین نمازگذاران انجام می شود . نان جویی که تهیه می شود هیچ گاه به نیت سیرکردن روزه داران پخته نمی شود بلکه معمول این نان جهت تبرک است تا به سفره روزه داران برسد .